DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Naše úspěchy v roce 2008

 

 

Mistrovství Evropy mažoretek NBTA, Brno 2008

3.-5. října 2008

První říjnový víkend se do městské sportovní haly Vodova v Brně sjela nejlepší mažoretková špička z 11 zemí Evropy.  Přes 700 mažoretek mohlo porovnat své umění s hůlkou v 17 disciplínách různých věkových kategorií.

Českou republiku reprezentovaly také dvě naše mažoretky – Lenka Dujková a Lenka Doleželová, členky Holešovských mažoretek při SVČ Holešov-Duha, které byly vybrány Svazem mažoretek ČR na základě jejich umístěni na letošním šampionátu. Obě děvčata soutěžila v disciplíně sólo s hůlkou a rekvizitami.

V juniorské kategorii se se startovním číslem 1 představila naše sólistka Lenka Dujková. Za její povedené vystoupení na téma „Duch“ sklidila velké ovace nejen od českých fanoušků. Lenka v této sestavě ukázala své umění s jednou i dvěma hůlkami, hradem, lampionem a maskou coby rekvizity. Nepopulární první startovní pozice se bohužel odrazila v konečném hodnocení porotců, kteří její výkon ohodnotili body na  výsledné 16. místo.

Naší reprezentantkou v seniorské kategorii byla Lenka Doleželová, která si připravila vystoupení na téma „4 lidské temperamenty“. I ona své vystoupení s hůlkou, obručí, míčem, šátkem a stuhou předvedla na výbornou. Porotci jí však přidělily body, které stačily na  celkové 10. místo.

I když možná obě Lenky a jejich fandové věřily v umístění na vyšších příčkách, byla pro ně tato účast na ME jistě velkým zážitkem a hlavně cennou zkušeností.

Děkujeme všem mažoretkovým fanouškům z Holešova, kteří přijeli dívky podpořit a povzbudit při jejich soutěžním vystoupení.

   

              Lenka Dujková - 16. místo                                    Lenka Doleželová - 10. místo

Další fotografie našich reprezentantek:

Lenka Dujková